Bepöccent Indonézia, miután leminősítette a JP Morgan

2017. január 3. 09:35    
nyomtatás
 
Visszavágott a JP Morgannek az indonéz kormány, miután az amerikai bank alulsúlyozásra javasolta a kötvényeit, szerintük a lépés indokolatlan. Büntetésből a JP Morgan a jövőben nem lehet elsődleges forgalmazó az indonéz piacon.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Az indonéz pénzügyminisztérium egyik illetékese árulta el a Reutersnek kedden, hogy az ország megbünteti az amerikai nagybankot.

Az utóbbi hetekben végrehajtott felülvizsgálat után úgy látjuk, hogy nincs szükségünk a JP Morgan szolgálataira elsődleges forgalmazóként

- mondta a minisztérium fiskális politikáért felelős vezetője.

A döntés hátterében az áll, hogy novemberben a JP Morgan egyik elemzésében alulsúlyozásra javasolta az indonéz állampapírokat a korábbi felülsúlyozás után. Az indoklás szerint Donald Trump győzelme az amerikai elnökválasztáson több feltörekvő országot is negatívan érinthet. Az indonéz kormány szerint azonban ez a lépés megalapozatlan, példaként hozta fel az illetékes, hogy Brazília esetében semleges a JP Morgan ajánlása, pedig a dél-amerikai ország politikai kockázata sokkal nagyobb. A pénzügyminisztérium illetékese elmondta, hogy a vélemény indoklását kérték az amerikai banktól, azonban szerintük a válasz nem volt meggyőző.

Az indonéz kormány képviselője kiemelte, hogy véleményük szerint ha valaki az országukban akar vállalkozást működtetni, annak a stabilitásra kell törekednie, nem lehet cél a piaci volatilitás.

A Reuters kérdésére a JP Morgan szóvivője úgy válaszolt: folytatják tevékenységüket Indonéziában, a kormánnyal való vita nem érinti ügyfeleiket, és folyamatosan dolgoznak a pénzügyminisztériummal a vita megoldásán.

A címlapkép forrása: AFP/Aman Rochman

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium