Bőven ráemelt a kincstárjegy-kínálatra az ÁKK

2016. január 12. 11:39    
nyomtatás
 
A tervezett 40 helyett 48 milliárd forint értékben adott el három hónapos diszkont kincstárjegyeket kedden az ÁKK. A befektetők kifejezetten erős keresletet mutattak a papírok iránt, ennek volt köszönhető a ráemelés.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A meghirdetett 40 milliárd forintnyi rövid kincstárjegyre 124,8 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot a befektetők az ÁKK keddi aukcióján. Ennél magasabb keresletre tavaly szeptember óta nem volt példa, a felfokozott érdeklődést látva az adósságkezelő 48 milliárdra emelte az elfogadott ajánlatok összegét.

Bőven ráemelt a kincstárjegy-kínálatra az ÁKK


Az aukciós átlaghozam 1,1 százalék volt, ami mindössze 3 bázisponttal maradt el az egy héttel korábbitól. A múlt heti harminc bázispontos hozamemelkedés után ez minimális változást jelentett, a hétfői másodpiaci jegyzéshez képest pedig 5 bázispontos volt a csökkenés.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium