FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Bűvös határ felett az amerikai kötvényhozam

Portfolio
Bő kétéves csúcsra, minimálisan 3% fölé emelkedett a két ünnep között a pénz- és tőkepiacokon kiemelten figyelt amerikai 10 éves államkötvény hozam és mivel ma is ezen "bűvös" határvonal felett tudott maradni, ez jókora lendületet adott az újév kezdetén az amerikai dollárnak. Az emelkedő amerikai hozamkörnyezet többek között rossz hír a feltörekvő kötvénypiacoknak, így ma a forint mérsékelt gyengülésével párhuzamosan kissé emelkedtek a magyar kötvényhozamok.

Kapcsolódó cikkünk2014.01.02Hatalmas lendülettel kezdte az évet a dollárAz amerikai makroadatok sorozata már hónapok óta azt jelzi, hogy egyre robosztusabb teljesítményre képes a világ legerősebb gazdasága, így nem véletlen, hogy a Fed múlt december közepi ülésén bejelentette: most januártól 85-ről havi 75 milliárd dollárra lassítja az eszközvásárlásra fordított keretösszeget....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés