Elvitték a kincstárjegyeket és a változó kötvényeket is az aukción

2017. január 12. 11:39    
nyomtatás
 
Az előzetesen tervezett 30 milliárd forintnyi 12 hónapos diszkont kincstárjegyet és 10 milliárd forintnyi változó kamatozású kötvényt értékesített csütörtökön az ÁKK. A rövid papírok hozama kismértékben csökkent, így már 0,3 százalékot sem kell fizetnie az államnak egyéves finanszírozásra.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A meghirdetett 30 milliárd forintos mennyiségre 62,2 milliárd értékben nyújtottak be ajánlatot a befektetők az ÁKK aukcióján a 12 hónapos kincstárjegyekre. Végül az adósságkezelő a tervezett mennyiséget fogadta el. A 0,26 százalékos átlaghozam hét bázisponttal volt alacsonyabb a tavalyi utolsó aukció adatánál, viszont két bázisponttal magasabb volt a szerdai másodpiaci referenciaértéknél.

Elvitték a kincstárjegyeket és a változó kötvényeket is az aukción


A kincstárjegyek mellett 10 milliárd forintnyi hároméves változó kamatozású kötvényt hirdetett meg eladásra az ÁKK, erre 68,6 milliárdos kereslet volt, mégis csak a tervezett mennyiséget adták el.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium