Főleg a hosszú kötvényeink fogytak jól

2016. február 18. 11:54    
nyomtatás
 
A tervezett 50 milliárd forint helyett 65 milliárd értékű államkötvényt adott el az ÁKK csütörtökön, főleg az öt- és tizenöt éves papírokra volt intenzív kereslet. A hozamok kismértékben emelkedtek a legutóbbi nagy beszakadás után.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A hároméves kötvényekből a meghirdetett 20 milliárdos mennyiségre 33,7 milliárd értékben nyújtottak be ajánlatot a befektetők, végül az adósságkezelő az előzetesen tervezett mennyiséget fogadta el. Az átlaghozam 1,92 százalék lett, ami 5 bázisponttal volt magasabb a két héttel korábbi aukciós jegyzésnél és két bázisponttal alacsonyabb volt a szerdai másodpiaci hozamnál.

Főleg a hosszú kötvényeink fogytak jól


Az ötéves kötvényekből szintén 20 milliárd forintot hirdetett meg eladásra az ÁKK, erre egészen kirobbanó, 88,8 milliárd forintos kereslet volt, így 30 milliárdra emelte az elfogadott mennyiséget az adósságkezelő. Ennél magasabb összegben legutóbb tavaly májusban nyújtottak be ajánlatot a befektetők. Az átlaghozam 2,43 százalék lett, ami 10 bázisponttal haladta meg a két héttel korábbi értéket, a szerdai másodpiaci jegyzéssel pedig megegyezett.

Főleg a hosszú kötvényeink fogytak jól


A tizenöt éves kötvények esetében tavaly november óta először tartott aukciót az adósságkezelő, a meghirdetett 10 milliárdos összegre 24,9 milliárdnyi ajánlat érkezett, így 15 milliárdra emelte a kibocsátást az ÁKK. Az átlaghozam 3,66 százalék lett, ami egy bázisponttal volt magasabb a másodpiaci referenciaértéknél.

Főleg a hosszú kötvényeink fogytak jól


Azt egyelőre nem tudni, hogy a sikeres aukcióban mekkora szerepük volt az MNB kamatcsere-tendereinek, azoknak eredménye ugyanis majd csak egy óra múlva jelenik meg.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium