Hamarosan jüankötvénnyel is előáll Magyarország?

MTI
2016. január 7. 12:55  english version   
nyomtatás
 
Befektetők toborzásával bízta meg Magyarország a Bank of China pénzintézetet egy jüanban denominált kötvény kibocsátásához - tájékoztatta csütörtökön az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a Reuters hírügynökséget.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A befektetők tájékoztatására januárban kerül sor Hongkongban és Szingapúrban - közölte az ÁKK, hozzátéve, hogy csak tájékozódó jellegű találkozókról van szó, ami a közeljövőben kötvénykibocsátáshoz is vezethet.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a múlt hónapban a Reuters hírügynökségnek adott interjúban "nagyon fontosnak" nevezte egy jüanban denominált kötvény kibocsátását a tavaly novemberben Kínával kötött megállapodásnak megfelelően. A kibocsátás felső határát 3 milliárd jüanban (455 millió dollár) jelölte meg akkor a miniszter.

Az ÁKK az idén lejáró adósság túlnyomó részét forintkötvényekkel tervezi refinanszírozni. Magyarország 2015-ben nem bocsátott ki devizakötvényt, az idén azonban euróban, dollárban és jüanban denominált kötvények kibocsátása is szóba kerülhet. Az idén mintegy 4,8 milliárd euró devizakötvényt kell Magyarországnak törlesztenie.

Varga Mihály egyébként éppen csütörtökön nyilatkozta a Bloombergnek, hogy januárban vagy februárban devizakötvénnyel is kiléphet a piacra Magyarország, és ebbe érthető bele a jüankötvény kapcsán ma kiadott mandátum befektetői találkozók megszervezésére.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium