Hiába cserélne kamatot az MNB, a bankok még nem haraptak rá

2016. január 21. 13:10    
nyomtatás
 
Felemásra sikerültek az MNB csütörtöki kamatcsere-tenderei, a jegybank ugyan megemelte az ajánlott mennyiséget, és a tenderek vonzerején is javított, ennek ellenére csak a legrövidebb, hároméves tenderekre volt elegendő érdeklődés.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Az eddigi 65 milliárd forinttal szemben a csütörtöki aukción összesen 80 milliárdnyi kamatcserét ajánlott fel a bankoknak az MNB. Ebből a hároméves ügyletek esetében a meghirdetett 30 milliárdnyi tételre 46 milliárd volt a kereslet, amit el is fogadott a jegybank. Az ötéves IRS-ek esetében az MNB szintén 30 milliárd forint összegben kötött volna üzleteket, azonban erre csak 23 milliárdnyi ajánlat érkezett, amit el is fogadtak. A tízéves tender ennél is rosszabbul sült el, a 20 milliárdos kínálatra csak 5 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat a bankok.

Pedig az MNB mindent megtett, hogy vonzóbbá tegye a kamatcsere-ügyleteket. A hároméves tenderen az átlagos elfogadott fix kamatláb 1,04 százalékra esett a két héttel korábbi 1,28 százalékról, míg a tízéves tenderen 2,44 százalékról 2,2 százalékra esett az átlagos fix kamat. A jelek szerint azonban a bankoknak ennél is több kell, hogy tömegesen kössenek kamatcsere-ügyleteket. Az IRS-tenderek eredménye egyébként megerősítette, miért sikerült a délelőtti aukción a tízéves értékesítés gyengébbre.
2016.01.21 11:50 Nem fogytak jól a tízéves kötvényeink

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium