Ide menekülnek most a befektetők

2016. február 11. 20:31    
nyomtatás
 
Csütörtökön világszerte folytatódott a tőzsdék zuhanása és a befektetők menedékkeresése. Az ilyen helyzetekben erőre kapnak az amerikai állampapírok és az arany is.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A befektetők egyre jobban aggódnak a világgazdaság növekedése miatt, a tőzsdeindexek mindenhol látványos esést mutattak, miután a befektetők próbálnak szabadulni a kockázatosabb eszközeiktől. A csütörtöki amerikai kereskedésben például a bankrészvények a legnagyobb vesztesek, a szektorindex 3%-ot veszített értékéből.

2016.02.11 20:41 A vihar az amerikai tőzsdéket sem kíméli

A menedékkeresésben pedig kézenfekvő választásnak tűnnek az amerikai államkötvények és az arany.


A 10 éves amerikai államkötvény hozama 1,53%-ra csökkent, ami a legalacsonyabb szint 2012 augusztusa óta (a hozamok csökkenése az árfolyamok emelkedésével jár együtt, vagyis a befektetők veszik a kötvényeket). Ez pedig érzékelteti a befektetők globális gazdasággal kapcsolatos aggodalmait, valamint azokat a félelmeket, melyek a jegybankok monetáris politikájának hatásosságával kapcsolatosak - írja a Reuters hírügynökség.

Az MSCI világpiaci részvényindexe (amely 45 ország tőzsdeindexének teljesítményét mutatja egy indexben) 1,5%-ot csökkent, értéke 2,5 éves mélyponton járt. A csütörtöki kereskedésben az olajat is tovább adták, a WTI típusú nyersanyag hordónkénti ára 27 dollár alatt is volt, ami bő 3%-os esésnek felel meg.

A szintén biztonságos menedéknek tekinthető arany árfolyama 5%-ot ugrott, már 1250 dollár felett van unciánként, egy éve nem volt ilyen magasságokban.

Ide menekülnek most a befektetők

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium