Január vége óta nem volt ilyen gyenge rövid aukciónk

2016. március 1. 11:41    
nyomtatás
 
A tervezett 40 helyett csak 35 milliárd forintnyi három hónapos diszkont kincstárjegyet tudott értékesíteni kedden az ÁKK, az idén másodszor fordult elő, hogy nem kelt el a kitűzött mennyiség a rövid papírokból. A hozam is kismértékben emelkedett a visszafogott kereslettel párhuzamosan.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A keddi aukción a meghirdetett 40 milliárd forintnyi diszkont kincstárjegyre mindössze 42,8 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot a befektetők, ami tavaly december eleje óta a legalacsonyabb keresletnek felelt meg. Ezt látva az adósságkezelő csak 35 milliárd forintot fogadott el a fenti mennyiségből, január vége után idén másodszor fordult elő, hogy nem sikerült 40 milliárdnyi kincstárjegyre gazdát találni.

Január vége óta nem volt ilyen gyenge rövid aukciónk


Az aukció átlaghozama 1,12 százalék lett, ami hat bázisponttal volt magasabb a múlt keddinél és 18 bázisponttal haladta meg a hétfői másodpiaci referenciaértéket.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium