Jól fogytak az egyéves kincstárjegyek

2016. január 14. 11:44    
nyomtatás
 
A tervezett 40 helyett 50 milliárd forint összegben adott el csütörtökön 12 hónapos diszkont kincstárjegyeket az ÁKK, a változó kamatozású kötvényekre viszont nem volt ilyen élénk az érdeklődés, ott a tervezett 10 milliárdos tétel talált gazdára.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A meghirdetett 40 milliárd forintnyi 12 hónapos kincstárjegyre 100 milliárd forint értékben adtak be ajánlatot a befektetők, amiből 50 milliárdot el is fogadott az adósságkezelő. Az átlaghozam 0,93 százalék lett, ami 6 bázispontos csökkenést jelentett a legutóbbi, decemberi aukcióhoz képest és megegyezett a szerdai másodpiaci referenciahozammal.

Jól fogytak az egyéves kincstárjegyek


A kincstárjegyek mellett 3 éves változó kamatozású kötvényeket aukciózott az adósságkezelő, ezekre a meghirdetett 10 milliárdos összeggel szemben 23,4 milliárdos kereslet jelentkezett, így az ÁKK az előzetesen tervezett mennyiséget fogadta el.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium