Komoly hozamesés mellett vették meg a magyar kincstárjegyeket

2016. január 19. 11:38  english version   
nyomtatás
 
A tervezett 40 helyett 46 milliárd forint értékben adott el három hónapos diszkont kincstárjegyet az ÁKK, ráadásul a hozam is jelentősen csökkent. A jelek szerint csak átmeneti volt az egy százalék feletti rövid hozam az év elején.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Az előzetesen meghirdetett 40 milliárd forintos kincstárjegy-mennyiségre 93,8 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot a befektetők. Ebből az adósságkezelő 46 milliárdot el is fogadott.

Komoly hozamesés mellett vették meg a magyar kincstárjegyeket


Az átlaghozam 0,93 százalék lett, ami 17 bázisponttal volt alacsonyabb az egy héttel korábbinál, és egy bázisponttal magasabb volt a hétfői másodpiaci rövid referenciahozamnál. Ennél alacsonyabb átlaghozamra egyébként legutóbb tavaly év végén volt példa, vagyis a jelek szerint csak átmeneti volt a hozamemelkedés az év elején.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium