Nem vitték el az összes kincstárjegyet

2016. február 11. 11:39  english version   
nyomtatás
 
A tervezett 40 milliárd forint helyett csak 37 milliárd értékben adott el 12 hónapos diszkont kincstárjegyet az ÁKK csütörtökön. A hároméves változó kamatozású tenderen is csak a meghirdetett összeg felét tudta eladni az adósságkezelő.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A meghirdetett 40 milliárd forintnyi 12 hónapos kincstárjegyre csak 45,7 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot a befektetők, így az ÁKK mindössze 37 milliárd értékben adott el a papírból. Az átlaghozam 1,2 százalék volt, ami 20 bázisponttal volt magasabb a két héttel korábbinál és két bázisponttal haladta meg a szerdai másodpiaci értéket.

Nem vitték el az összes kincstárjegyet


A hároméves változó kamatozású kötvények piacán a meghirdetett 8 milliárdos tételre csak 4,75 milliárdnyi igény jelentkezett, így az adósságkezelő csak a kitűzött mennyiség felét értékesítette.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium