Varga megszólalt az Erste Bankról

2016. január 19. 13:05  english version   
nyomtatás
 
A kínai befektetői roadshow alapján kijelenthetjük, hogy a magyar eszközök vonzóak - jelentette ki Varga Mihály kedden.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A nemzetgazdasági miniszter a Reuters hírügynökség beszámolója szerint a következőket mondta a bécsi Euromoney konferencián:
  • Jó esélye van Magyarországnak az idei felminősítésre, akár már a nyár előtt.
  • Amennyiben a következő néhány hét kedvező feltételeket teremt, akkor sor kerülhet a jüankötvény kibocsátására.
  • A kínai befektetői találkozók alapján vonzóak a magyar állampapírok. (Magyarország a múlt hét folyamán tartott Kínában és Szingapúrban nem kötvényértékesítő roadshowt.)
  • Az EBRD-vel kötött megállapodás értelmében az állam 2016-ban megválna az MKB-ban és a Budapest Bankban szerzett részesedésétől, emellett "tető alá hozhatják" az Erste 15 százalékának megvásárlását.
  • A tárcavezető minderről a konferenciát követően egyeztetett az Erste Bank vezetőivel.
  • Ezzel kapcsolatban jelezte: a banki portfólió kiértékelése már megtörtént, jelenleg pedig a tranzakció vételáráról folynak az egyeztetések.

Ugyanezen az eseményen Réz András, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy Magyarország idén 1 milliárd eurónyi bruttó kibocsátást tervez a nemzetközi piacon. "Egymilliárd euró nem olyan hatalmas összeg" - mondta Réz, hozzátéve: a kibocsátás az év bérmelyik szakaszában megtörténhet.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium