Előfizetői tartalom

Veszélyben lehet a forint, hiába reménykedünk felminősítésben

Portfolio
Az alacsony kamatszint miatt a forint a régiós versenytársaknál nagyobb kilengéseket produkálhat egy esetleges hangulatromlás esetén - vélik az Unicredit Bank elemzői friss negyedéves elemzésükben. A szakemberek részben az alacsony kamatszint miatt nem várnak érdemi forinterősödést 2019 végéig, és szerintük további felminősítésben is hiába reménykedünk addig, amíg nem tudjuk érdemben csökkenteni az adósságrátát.

Felemás év elé néz MagyarországParadox helyzetben van jelenleg Magyarország, mivel a gazdaság hosszú évek óta a legerősebb teljesítményt mutatja, a növekedés 2018-ban 4,5%-on tetőzhet nem kis részben az uniós forrásoknak köszönhetően, miközben az ország helyzete az EU-ban a leggyengébb a 2004-es csatlakozása óta - olvasható az Unicredit szokásos negyedéves elemzésében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés