Előfizetői tartalom

Az MNB nem áll elő adósságszabály-javaslattal

Portfolio
Másfél-két évvel ezelőtt különösen szoros figyelemmel követte a piac a magyar államadósság-finanszírozási folyamatokat, így egy kellően szigorú és az adósságcsökkentés iránti elkötelezettséget hitelesen képviselő szabályrendszerre volt szükség, de azóta eltelt annyi idő, hogy le tudjuk vonni az első következtetéseket - jelezte az MNB Szemle kiadvány egyik tanulmányának születésével kapcsolatos hátteret egy mai sajtóbeszélgetésen Palotai Dániel.

A Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója megjegyezte, hogy az adósságszabályban foglalt képletet érő szakmai kritikák jórészt azt feszegetik, hogy az túl mechanikus, emiatt prociklikus lehet, illetve bizonyos helyzetekben túl szigorú költségvetési politikát kényszeríthet ki.  Érdemes megjegyezni, hogy az a szabály, amelyre az MNB ügyvezető igazgatója utal, soha, egyetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés