Előfizetői tartalom

Itt az ÁKK reakciója az MNB terveire! (2.)

Portfolio
Kész változtatni adósságfinanszírozási tervén az Államadósság Kezelő Központ és ha az MNB mai bejelentése nyomán többlet kereslet jelenik meg a forintalapú papírok piacán, akkor az ÁKK igyekszik a hosszabb futamidejű papírok kibocsátása felé eltolni a forrásszerzését - többek között ezt mondta el a Reuters kérdésére gyorskommentárjában Borbély László András.

Az ÁKK általános vezérigazgató-helyettesének szavai szerint az MNB intézkedései által keltett többlet (banki) forintalapú állampapír kereslet hatására az ÁKK képes lehet arra, hogy ne kelljen kibocsátania idén még kb. 1,3 milliárd eurónak megfelelő devizaalapú államkötvényt. (A január elején közzétett éves finanszírozási terv szerint az idén lejáró összes devizaadósságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés