Előfizetői tartalom

Jókora hozamcsökkenést okoztak a GDP-adatok

Portfolio
A vártnál gyengébb nyugat-európai GDP-adatok növelik az esélyét a tartósan rendkívül laza, illetve esetleg tovább lazuló európai központi banki monetáris politikának (valamint a kiterjedt eszközvásárlásoknak), így ennek hatására ma történelmi mélypontra esett a francia 10 éves államkötvény hozam és vele párhuzamosan nagyon közel járunk ahhoz, hogy ezt a német hozam esetében is elmondhassuk. Ebben a környezetben, illetve a remek magyar GDP-adat fényében a magyar kötvényhozamok is intenzíven süllyedtek ma.

Kapcsolódó cikkünk2014.08.14Végre mi lettünk a régió bezzegországa!2014.08.14Az eurózóna GDP-je is rosszabb lett a vártnál2014.08.14Itt a friss magyar GDP-adat!Augusztus első napjaiban lényegében egy hét leforgása alatt 80-90 bázisponttal ugrottak meg a hozamok több tényező együttes hatására (külföldi geopolitikai kockázatok, magyar profitrealizálás), de augusztus 6-hoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés