Előfizetői tartalom

Készülődik a magyar állam a dollárkötvény kibocsátására (3.)

Portfolio
Magyarország benyújtotta a dollárkötvény-kibocsátási szándékot jelző regisztrációs kérelmet az amerikai értékpapír felügyeletnek (SEC) hétfőn - adta hírül a Bloomberg hírügynökség. Az MTI megkeresésére az ÁKK úgy reagált: csak azt tudják megerősíteni, hogy Magyarország regisztrációs kérelmet nyújtott be a SEC-nek, konkrét kibocsátásról nincs szó.

Ez arra ad a magyar államnak lehetőséget, hogy akár 5 milliárd dollárnak megfelelő forrást vonjon be devizakötvények formájában egy vagy több kibocsátás keretében. A korábbi SEC-kibocsátási keret lényegében elfogyott, ezért volt szükség arra, hogy újabb dokumentációt nyújtson be a magyar állam (pontosabban az azt képviselő Államadósság Kezelő Központ) a SEC irányába....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés