Előfizetői tartalom

Ki fizetné Töröcskei bankvásárlását? Reagált az ÁKK

Portfolio
A mai államadósság finanszírozási sajtótájékoztató elején Töröcskei István, az ÁKK vezérigazgatója leszögezte, hogy nem kíván a jelenlegi témán, az adósságfinanszírozáson túli témáról beszélni és ehhez tartotta is magát az esemény végéig. Számos újságírói kérdés érkezett azonban az elmúlt napok legforróbb eseményével kapcsolatban: hogy mi lesz a Töröcskei érdekeltségébe tartozó Széchenyi Bank felvásárlásával (illetve az állam az ÁKK-n keresztül vesz-e majd fel forrást arra, hogy az ÁKK-vezér banki érdekeltségének pénzügyi tranzakcióját finanszírozza).

A sajtótájékoztatón elhangzott legfontosabb információk:Kapcsolódó cikkünk2014.01.09A forintalapú finanszírozás felé fordul idén az államBorbély hangsúlyozta, hogy a Raiffeisen-ügylet és az, hogy Töröcskei az ÁKK vezetője, "véletlen egybeesés", semmiféle köze nincs a két témának egymáshoz. Ez azt is jelenti egyúttal, hogy Töröcskei nem utasíthatja az ÁKK-t arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés