Előfizetői tartalom

Nagy hozamemelkedés a 3 hónapos DKJ-aukción

Portfolio
Intenzív vételi érdeklődés mellett a mai aukción sikerült értékesítenie a meghirdetett mennyiséget a 3 hónapos diszkontkincstárjegyből az Államadósság Kezelő Központnak, de az aukciós átlaghozam nagy ugrást mutat az egy héttel ezelőtti hasonló futamidejű kibocsátáshoz képest. Ez a felerősödött jegybanki kamatemelési várakozásokkal függ össze.

Az ÁKK 40 milliárd forintnyit hirdetett meg a D120307 jelű papírból értékesítésre, amelyre összesen 103,2 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. A két és félszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama (a jegybanki kamatpályával kapcsolatos nagyfokú bizonytalanság miatt) rendkívül széles sávban: 6,78% és 7,41% között szóródott, amelyek mellett az állaghozam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés