Előfizetői tartalom

Nem tudta eladni az összes kincstárjegyet az ÁKK!

Portfolio
Az igen negatív nemzetközi befektetői hangulat, a magyar magánnyugdíjpénztári szektor vevői oldalról való kiesése és a magyar gazdaságpolitikával kapcsolatos bizonytalanság együttesen oda vezetett, hogy ma terv alatt tudott csak eladni 3 hónapos diszkontkincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ. Már a múlt heti DKJ-aukciókon is szokatlanul gyenge volt a kereslet. Az aukciós átlaghozam a tegnap megemelt magyar jegybanki alapkamatnál is érdemben magasabb lett, ami további kamatemelés beárazásának piaci jele.

A meghirdetett 40 milliárd forintnyi 3 hónapos futamidejű diszkontkincstárjegyre (D110309) összességében csupán 46,5 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet látva a kibocsátó 30 milliárd forintra mérsékelte a kibocsátott mennyiséget. Terv alatti 3 hónapos eladás utoljára július 20-án, a Nemzetközi Valutalappal előzőleg megszakadt tárgyalások után következett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés