Előfizetői tartalom

Prémium kötvénybe "menekül" a lakosság a zuhanó kamatok elől?

Portfolio
Idén márciusban az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvények állománya nettó 21,65 milliárd forinttal nőtt, ami a lakosságnak szánt speciális értékpapírok bevezetése óta az eddigi legmagasabb havi értékesítésnek számít - derül ki az Államadósság Kezelő Központ mai közleményéből. Az adósságkezelő szerint töretlen a lakossági bizalom az állampapírok iránt, amelyet az is bizonyít, hogy sorozatban már a negyedik egymást követő hónapban haladta meg a nettó értékesítés a 60 milliárd forintot. Emiatt pedig a teljes értékesített mennyiség már csaknem 120 milliárd forintra hízott.

Az ÁKK adatai szerint márciusban 67,12 milliárd forint volt a lakossági állomány növekménye. Ebből a Kamatozó Kincstárjegyek állománya 41,5, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes mennyisége 2,56, a Féléves Kincstárjegy állománya pedig 1,53 milliárd forinttal emelkedett. Mindemellett az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvények állománya nettó 21,65...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés