Előfizetői tartalom

Régen ült már annyi pénzen az állam, mint most

Portfolio
Július végére tízhavi csúcsra ugrott a kormány Magyar Nemzeti Banknál tartott betéteinek állománya és ha az államnál lévő magánnyugdíjpénztári vagyonelemek legutolsó adatát is figyelembe vesszük, akkor is elmondhatjuk, hogy régen "ült" már ennyi pénzen a magyar állam. Ennek befektetői szempontból akár kedvezőtlen olvasata is lehet, hiszen a finanszírozási tartalékok magas szintje csökkentheti a kormány elszántságát a mielőbbi (őszi) EU/IMF-megállapodás megkötésére.

A Magyar Nemzeti Bank július végi - tegnap közzétett - statisztikai mérlege szerint a központi kormányzat jegybanknál tartott betéteinek záróállománya egy hónap alatt szokatlanul nagy mértékben, 394 milliárd forinttal 2059 milliárd forintra ugrott. Ez tavaly október vége óta a legmagasabb állományt jelenti.A júliusi nagy emelkedés döntő részben tranzakció jellegű növekedésből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés