Előfizetői tartalom

Rendkívüli hozam mellett veszi a lakosság és a piac az olasz papírokat

Portfolio
Úgy tűnik, hogy nagy siker Olaszországban az "állampapír napra" keresztelt esemény, amelynek keretében november 28. után most hétfőn ismét sikeres állampapír aukciót bonyolított le az olasz kincstár olasz magánbefektetőknek. A ma intézményi szereplőknek megtartott kötvényaukción már nem volt tolongás és csak rendkívül magas hozamsazinten voltak hajlandók finanszírozni az államot a piaci szereplők.

A "Vegyük vissza az államunk adósságát!" névre hallgató kampányt egy lízingcég tulajdonosa, Giuliano Melani, indította útjára egy november eleji egész oldalas újsághirdetésével. Ez azt célozta, hogy az olasz állam piaci alapú finanszírozásában a magánszemélyek is segítsenek, miközben az állampolgárok kedvező (megemelkedett) hozamszint mellett tudjanak befektetni az állampapírpiacon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés