Terv felett adott el 3 hónapos kincstárjegyet az adósságkezelő

2012. május 8. 11:45     
 
Az Államadósság Kezelő Központ mára 45 milliárd forintos kerettel hirdetett meg 3 hónapos futamidejű diszkontkincstárjegyet értékesítésre (D120815), de az intenzív, összesen 119,8 milliárd forintos vételi érdeklődést látva 50 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét.


A 2,7-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 7,00% és 7,19% között, azaz viszonylag széles sávban szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 7,16%-os lett. Ez 1 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiaci 3 hónapos referenciahozamnál és 2 bázisponttal haladja meg a múlt szerdai szintén 3 hónapos kibocsátás átlaghozamát.

A héten az ÁKK csütörtökön tart még két állampapír aukciót: egy 12 hónapos DKJ-aukciót, illetve egy 4 éves hátralévő futamidejű változó kamatozású államkötvény kibocsátását.

Terv felett adott el 3 hónapos kincstárjegyet az adósságkezelő


  Előző cikk Következő cikk 

Fórum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírÁllásajánlatok
Kereskedési rendszer szakértő (Kereskedési és Üzletfejlesztési Igazgatóság)
Szenior kapcsolattartó (Adatértékesítési Igazgatóság)
Jogász
Ingatlan értékbecslő
Junior felügyelő
Felügyelő
Főosztályvezető
Webfejlesztő
Ingatlanpiaci elemző
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55