Előfizetői tartalom

Újra nő a stressz az eurózóna kötvénypiacain

Portfolio
Miután a hétvégén Mario Monti olasz kormányfő váratlanul bejelentette lemondási szándékát a 2013-as költségvetés elfogadása után, újra nő a stressz a periféria országok kötvénypiacain. Ehhez az is hozzájárul, hogy Silvio Berlusconi volt kormányfő bejelentette újbóli indulását a posztért. A spanyol pénzügyi tárca arra figyelmeztetett, hogy az olasz piacok negatív megítélése fertőző hatásként a spanyol piacokra is átterjedhet, míg az eurózóna állandó válságkezelési alapjának (ESM) vezetője szerint az egész fizetési övezetben is újra felerősödhet az adósságválság. A legfrissebb fejlemények alapján az előrehozott választásokra valószínűleg februárban kerül sor Olaszországban.

Kapcsolódó cikkünk2012.12.09Lemond MontiA befektetők az olasz reformfolyamat megakadása és a válságkezelési intézkedések hatékonyságának gyengülése miatt aggódnak és a stressz növekedése jól látszik ma az eurózóna periféria országok piacain. Elsősorban az olasz piacok szenvednek, a tőzsde 3,5%-os mínuszban jár, a hosszabb távú gazdaságpolitikai bizonytalanságot tükröző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés