Előfizetői tartalom

Varga: jöhet még devizakötvény, közzétesszük a ciprusi adatokat

Portfolio
A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) azon múlt héten is jelzett törekvését, hogy a piaci lehetőségek tükrében a devizaalapú refinanszírozás felől a forintalapú felé mozduljon el, de "nem lehet és nem szabad kizárni" egy újabb idei devizaalapú kötvénykibocsátást - jelentette ki a Portfolio.hu kérdésére egy mai adósságkezelői munkalátogatás kapcsán rendezett sajtóeseményen Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint mindig a piaci helyzet dönti majd el, hogy az idei évre még fennmaradt devizaalapú refinanszírozási szükségletet milyen devizanemben elégíti majd ki az adósságkezelő. Töröcskei István, az ÁKK vezérigazgatója ezt annyival egészítette ki, hogy a (devizaalapú) likviditást mindig fenn kell tartani a lehető legolcsóbban és a leghosszabb futamidő mellett és ezen cél érdekében nem szabad elmulasztani a jó lehetőségeket a devizaalapú kibocsátás terén sem. Varga az adósságkezelőben tett munkalátogatása kapcsán bejelentette, hogy Németországhoz hasonlóan Magyarország is kezdeményezi a ciprusi betétekkel rendelkezők adatainak kikérését és nyilvánosságra hozatalát, mert "szeretnénk azt tudni, hogy Magyarországról milyen pénzmozgások történtek ebbe az irányba". Kijelentése szerint "Magyarország hasonlóan Németországhoz, maximálisan támogatja ezen adatok nyilvánosságra hozatalát".

Amint megírtuk: Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese egy múlt heti interjúban jelezte, hogy az adósságkezelő idén a tervezettnél jobban elmozdulhat a forint kötvények kibocsátása irányába.Kapcsolódó cikkünk2013.04.11"Megnyomhatja" a forint kötvények kibocsátását az ÁKK (2.)Borbély tájékoztatása szerint a sikeres dollárkötvény-kibocsátás és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés