Előfizetői tartalom

Zuhanó hozamok és terv feletti eladás a mai kötvényaukciókon

Portfolio
Bár a 3 éves magyar államkötvényre rendkívül alacsony vételi érdeklődés mutatkozott, az Államadósság Kezelő Központ a 3 meghirdetett kötvénysorozatból mégis a terv felett tudott értékesíteni, ráadásul a legutolsó aukciós átlaghozamokhoz képest sokkal alacsonyabb hozamok mellett. Rögtön hozzá kell persze azt is tenni, hogy éppen a viszonyításként használt két héttel ezelőtti dátumkor volt a rendkívüli hozamugrás tetőfoka a magyar állampapírpiacon. Az ÁKK tehát ma az összesen 53 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre 93,2 milliárd forintnyi összes vételi ajánlatot kapott, amelyből 54,5 milliárd forintnyit fogadott el rendre 3,15%-os, 3,44%-os és 4,41%-os átlaghozamok mellett.

A 3 éves (2018/B) kötvényből a 20 milliárd forintnyi meghirdetett keretre rendkívül alacsony, mindössze 16,6 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók, amelynek láttán az ÁKK kénytelen volt 15 milliárd forintra mérsékelni az elfogadott mennyiséget. Utoljára ennyire alacsony benyújtott ajánlati volumennel a 3 éves papírok kapcsán tavaly szeptemberben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés