Évi 8 százalék hozam életed végéig? Ezt kell most megvenned!

2017. június 19. 18:46    
nyomtatás
 
Teszteli a piaci hangulatot Argentína annak érdekében, hogy a közeljövőben esetleg százéves állampapírt dobjon a piacra - írja a Bloomberg. A nemrég még a csőd szélén tántorgó országnak komoly hozamot kellene garantálnia, ami a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben sok befektető számára vonzó lehet.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Ha összejönne az argentinoknak az ultrahosszú futamidő melletti kibocsátás, akkor olyan országokhoz csatlakoznának, mint Mexikó, Írország és az Egyesült Királyság, eddig csak ők bocsátottak ki sikeresen százéves kötvényt. Ezek a papírok elsősorban a biztosítók és a nyugdíjalapok érdeklődését keltették fel, hiszen hosszútávon tudnak vonzó hozamot biztosítani. Úgy tudni, hogy az argentin kötvényeket 90 százalékos árfolyamon adnák el évi 8,25%-os hozamot garantálva. A dolog szépséghibája csak annyi, hogy egy éve sincs annak, hogy Argentína évtizedes huzavona után megállapodott a hitelezőivel, így elkerülte az államcsődöt. Hasonló forgatókönyvet pedig a következő száz évben sem lehet kizárni, ezért is az elsőre vonzónak tűnő hozamszint. Ráadásul Argentína az elmúlt 200 évben hétszer ment csődbe, ebből háromszor az utóbbi 23 évben.

Délutánra egyébként már nem csak sajtóhírről beszéltek, a helyi pénzügyminisztérium is megerősítette a kibocsátás tervét, amelyre akár már ma sor kerülhet a Citigroup és az HSBC szervezésében. A Bloomberg szerint semmi nem állhat a sikeres kibocsátás útjába, hiszen jelenleg nagy igény van a piacon a magas hozamú, de kockázatos befektetések iránt, hiszen a biztos eszközökből nagyon nehéz pénzt csinálni.

Ez az egész arra jó, hogy reklámot csináljanak maguknak, hiszen garantáltan a Financial Times címlapján szerepelnek majd

- kommentálta a Bloombergnek Guido Chamorro, a Pictet Asset Management szakembere. Szerinte az egész csak arra megy ki, hogy a felhajtással még vonzóbbak legyenek az argentin állampapírok a befektetők szemében.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium