Előfizetői tartalom

Három év után újra el tudott adni kötvényt Görögország

Portfolio
Miközben éppen ma látogatott Athénba az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa, elindította az új 5 éves kötvény kibocsátási folyamatát a görög adósságkezelő és délutánra már látszott, hogy ez jól sikerült. A befektetők, feltehetően nagyrészt görög bankok és nyugdíjalapok, ugyanis összesen több mint 6,5 milliárd eurónyi vételi ajánlatot nyújtottak be, amelyekből az adósságkezelő 3 milliárd eurónyit fogad el.

A Reuters IFR információi szerint az új kötvényt 4,625%-os kamat (4,375%-os kupon) mellett dobják piacra, kihasználva azt, hogy az utóbbi napokban 7 éves mélypontra estek a görög másodpiaci kötvényhozamok. Ebben szerepe van annak, hogy a múlt hónapban hagyta jóvá az Eurócsoport az újabb jelentős hitelrészletet a görögöknek, mert előzőleg további, a 2018-ban lejáró hitelcsomagon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés