Előfizetői tartalom

50 milliárdnyi rövid forrást vontunk be

Portfolio
A mai napra likviditási diszkontkincstárjegy-aukciót hirdetett az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), amin kétszeres túljelentkezéssel szembesült. Az 50 milliárd forintnyi forrásunk "legjobb tulajdonsága" jelen esetben az volt, hogy még éppen lejár az év vége előtt, vagyis a december 31-én megállapított adósságmutatónkat nem befolyásolja.

Egészségesnek nevezhető, kétszeres túljelentkezést láthattunk a mai hathetes DKJ-aukción, ami mellett az ÁKK nem is vont be többet a meghirdetett 50 milliárd forintnál. A hozamok viszonylag érdekesen alakultak, ugyanis 1,74 és 1,91 százalék között szóródtak, ami piaci bizonytalanságra utal. A hathetes papírok esetében kialakult 1,81 százalékos aukciós átlaghozam ráadásul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés