Előfizetői tartalom

Alig adtunk el kincstárjegyeket

Portfolio
Az eleve csökkentett keretéből is csak 20 milliárdnyi ajánlatot fogadott el az Államadósság Kezelő Központ a mai 12 hónapos kincstárjegy-aukcióján. Bár ezt a gyengébb kereslet is indokolhatta, azért az sem zárható ki, hogy így az év végéhez közeledve nem bánják az adósságkezelőnél, ha kevesebbet adnak el, hiszen ezzel segítik az év végi adósságráta mérséklését.

Ma a 12 hónapos papírokból összesen csak 46,6 milliárd forintért kívántak vásárolni az elsődleges piaci szereplők. Ez bár visszaesésnek tekinthető a két héttel korábbi aukcióhoz képest, lényegi elváltozásnak nem neveznénk.Az ÁKK viszont a már eleve csak 30 milliárdra hirdetett keretét sem töltötte ki, és csak 20 milliárdnyi forrás vont be 1,67 százalékos átlaghozam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés