Előfizetői tartalom

Alig sikerült forrást bevonnunk a sokk árnyékában

Portfolio
A svájci sokkot követően tartott 12 hónapos diszkontkincstárjegyek aukciója kifejezetten rosszul sikerült: a 60 milliárdos keretre pusztán 56 milliárdnyi ajánlat érkezett. Az Államadósság Kezelő Központ ebből végül csak 33 milliárd forintot fogadott el, de a 3 éves változó kamatozású kötvényekből sikerült eladnunk szintén 30 milliárdot.

Visszavetette a mai állampapír-piaci keresletet a svájci sokk: pusztán 56 milliárdnyi ajánlat érkezett a 12 hónapos papírokra, amiből az adósságkezelő végül 33-at fogadott el. Az átlagos hozamszint 1,79 százalék lett, ami alig 1 bázispontos emelkedést jelent a tegnapi referenciaértékhez képest. A szintén most tartott 3 éves változó kamatozású kötvényaukciónk viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés