Előfizetői tartalom

Barcza elárulta terveit (2.)

Portfolio
Új külföldi piacokon is kibocsátana államkötvényt a magyar állam a befektetői bázis diverzifikálása céljából - jelezte az MTV hétfő reggeli műsorában Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ február 1-jei hatállyal kinevezett vezérigazgatója. Délelőtt az MTI-n is megjelent egy terjedelmesebb interjú vele, amelyben a javuló magyar gazdasági-pénzügyi helyzetre tekintettel felminősítést sürgetett a hitelminősítők felől.

Barcza először szólalt meg új pozíciójában, az ÁKK vezéreként. A köztévé reggeli műsorában a Reuters hírügynökség összefoglalója szerint arról is beszélt, hogy Magyarország hagyományosan a nyugat-európai és amerikai adósságpiacot célozza meg, amikor külföldi hitelfelvételről van szó.Ez azonban még nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy új piacokon is megjelenjen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés