Előfizetői tartalom

Csak az ötéves kötvényekre emelt rá az ÁKK

Portfolio
Az eredetileg tervezett 43 helyett 50,5 milliárd forint értékben adott el kötvényt az ÁKK csütörtökön, ez az ötéves papírok sikerének volt köszönhető, hiszen a háromévesből és az idén először felkínált 15 évesből a tervezett mennyiség fogyott el. A hozamok sem okoztak komoly meglepetést, gyakorlatilag lekövették a másodpiaci folyamatokat.

A hároméves kötvények esetében a meghirdetett 18 milliárd forintnyi összegre 61,3 milliárdos kereslet volt a befektetők részéről, ennek ellenére az adósságkezelő csak az eredetileg tervezett mennyiséget fogadta el. Az átlaghozam 1,4% lett, ami ugyan hét bázisponttal magasabb volt a két héttel ezelőttinél, viszont egy bázisponttal elmaradt a szerdai másodpiaci referenciaértéktől.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés