Előfizetői tartalom

Csúnya hozamemelkedés a magyar kötvényaukción, vagy mégsem? (2.)

Portfolio
Viszonylag gyenge kereslet mellett a tervezettnél csak egymilliárd forinttal több kötvényt adott el csütörtökön az ÁKK. Ráadásul a hozam sem minden esetben alakult jól, a hároméves papírok esetében például jelentős felárat kellett fizetni. Az aukciós átlaghozamok intenzív emelkedése azonban lényegében megmagyarázható azzal, hogy most mindhárom papír esetében 16 hónappal hosszabb futamidejű papírokat kínált fel értékesítésre az ÁKK.

A hároméves kötvényekből 20 milliárd forintot hirdetett meg eladásra az ÁKK, erre 37,65 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot. Ennél gyengébb keresletre tavaly március óta nem volt példa a hasonló futamidejű aukción. Érdekesség, hogy a kínálatot sem emelte meg az adósságkezelő, eddig is 20 milliárd forint volt a meghirdetett mennyiség az aukciókon. Pedig előzetesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés