Előfizetői tartalom

Durva tőkekivonással készült a piac az EKB-bejelentésre

Portfolio
Bár a csütörtöki EKB-bejelentés előtt felfokozott várakozásokra következtethettünk a különböző eszközosztályok teljesítménye alapján, a legfrissebb adatok azt mutatják, hogy éppen ellenkezőleg, inkább óvatos üzemmódban maradtak a befektetők, különösen a feltörekvő kötvény -és részvénypiacok, hiszen előbbiben 1,2 milliárd, utóbbiban 3,2 milliárd dollárnyi nettó tőkekivonás alakult a szerdáig tartó egy héten. A Mario Draghi EKB-elnök által csütörtökön bejelentett nyíltvégűnek mondható eszközvásárlási program azonban bizonyára változtatott ezen, főként,ha a mi térségünkben látott kötvény- és részvénypiaci mozgásokra gondolunk vissza.

Kapcsolódó cikkünk2015.01.22EKB: Itt a durva bejelentés!2015.01.22Draghi, ennyitől nem lettünk lenyűgözveAz EPFR adatai szerint a szerdáig tartó egy hét során sorozatban a hetedik egymást követő héten alakult ki nettó tőkekivonás a feltörekvő kötvénypiacokra szakosodott alapokból, és ennek mértéke a megelőző heti 1,07-ről 1,23 milliárd dollárra emelkedett. Az UniCredit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés