Előfizetői tartalom

Ezt a három ábrát nézzük, ha a jövőbe akarunk látni

Portfolio
Ha pontosan akarjuk előre jelezni, hogy a Fed mikor és milyen ütemben emelheti az alapkamatot, akkor az alábbi három ábra folytatását kell különösen figyelnünk - tanácsolja ügyfeleinek a Societe Generale piaci stratégiai csapata. Ők egyébként azt várják, hogy a Fed most decemberben már meglépi az első 25 bázispontos kamatemelést, majd jövőre összesen három ugyanilyen emelést hajt végre.

Az első ábra az amerikai heti órabérek éves változását (utóbbi időszakban megugrását), illetve a gazdasági okokból csak részmunkaidőben dolgozók alakulását mutatja (utóbbi időszakban jelentősen csökkent). A SocGen stratégái szerint mindkettő a határozottan javuló munkapiaci folyamatokra utal, erősödő bérnyomás jeleit lehet azonosítani, amelyek nyilván fontosak a Fed...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés