Előfizetői tartalom

Furcsán viselkednek a rövid állampapírjaink

Portfolio
Igen visszafogottan alakult a mai egyéves kincstárjegyek értékesítése az Államadósság Kezelő Köpont délelőtti aukcióján. Bár a terveknek megfelelő mennyiséget tudott bevonni az adósságkezelő a papírokból, a piaci lefedettség alig másfélszeres volt. Az igazán érdekes továbbra is az, hogy a rövid hozamok torz összképet mutatnak.

Ma visszafogott összegben hirdetett meg 12 hónapos diszkontkincstárjegyeket a magyar adósságkezelő, vélhetően számítva a gyengébb piaci keresletre. A 40 milliárd forintos keretre végül 58 milliárdnyi ajánlat érkezett, amiből az ÁKK a terveinek megfelelő mennyiségű forrást vont be.A hozamok 1,55 és 1,70 százalék között szóródtak, ami mérsékelten szélesnek nevezhető....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés