Előfizetői tartalom

Három ábra arról, mekkora király volt Magyarország az elmúlt években

Portfolio
A héten jelent meg az OECD friss elemzése a tagállamok állampapírpiacáról, az anyagban több Magyarország szempontjából hízelgő ábra is szerepel. Ezek a grafikonok alátámasztják azt, amiről már többször írtunk: a magyar adósságon belül egyre nagyobb a belföldi tulajdonosok részaránya, a hozamesés pedig sokat enyhített a költségvetés terhein az utóbbi években.

1. A költségvetés nettó kamatterheiA fenti ábrán az látszik, hogyan alakult az egyes kiválasztott OECD-tagországok nettó kamatterhe 2013 óta. Jól látható, hogy a norvégok után nálunk volt a legnagyobb a csökkenés, két év alatt összesen a GDP 0,644 százalékának megfelelő összeget, mintegy 220 milliárd forintot sikerült megspórolni. Mi egy korábbi cikkünkben több mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés