Előfizetői tartalom

Kirobbanó kereslet: január óta nem adtunk el ennyi rövid kincstárjegyet

Portfolio
A szokásosnál is intenzívebb kereslet mellett 60 milliárd forintnyi három hónapos diszkontkincstárjegyet értékesített kedden az ÁKK. A kedvező értékesítéshez hozzájárult az is, hogy május óta nem látott mennyiséget hirdetett meg az aukción az adósságkezelő. A hozamok további jelentős esést mutatnak, lassan fél százalékért lehet eladni a rövid magyar papírokat.

Előzetesen 45 milliárd forintos összegben hirdetett meg eladásra három hónapos diszkontkincstárjegyet az ÁKK, ennél magasabb kínálatra május óta nem volt példa. Szerencsére a nagy meghirdetett mennyiségre a kereslet is kiemelkedő volt, 163,6 milliárd forint értékben adtak be ajánlatot a befektetők. Ennél magasabb igényre január óta nem volt példa. Végül a helyzetet látva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés