Előfizetői tartalom

Látványos fordulatot okozott az EKB nagy bejelentése

Portfolio
A február 25-éig terjedő egy hét alatt nettó 1,14 milliárd dollárnyi tőkebeáramlás következett be a feltörekvő kötvényalapoknál, így sorozatban már a negyedik egymást követő héten zajló folyamatról beszélhetünk - derül ki az EPFR friss adataiból. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy a januári masszív nettó tőkekiáramlást lassan kezdi ledolgozni a piac, nagyrészt az Európai Központi Bank eszközvásárlási programja január végi bejelentésének köszönhetően.

Megfordult a széljárásA január 2,94 milliárd dollárnyi nettó tőkekiáramlás után február 25-ig nettó 2,27 milliárd dollárnyi tőkebeáramlást mért az EPFR, azaz látványos fordulatról beszélhetünk, ami így a heti nagyobb tőkeáramlási ingadozásokat kisimító négyhetes mozgóátlagban is tetten érhető. Most a négyhetes mozgóátlag a helyi devizában denominált kötvényalapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés