Előfizetői tartalom

Majdnem az összes magyar kötvényt elkapkodták

Portfolio
Az előzetesen tervezett 45 milliárd forint helyett 66,5 milliárd forint értékben adott el csütörtökön állampapírokat az ÁKK, vagyis mindössze egymilliárd forinton múlt a maximális rábocsátás. A hozamok ráadásul tovább tudtak csökkenni, a jelek szerint a hosszú papírokra is jó hatással van a jegybank legutóbbi lépése.

A hároméves kötvények esetében a meghirdetett 20 milliárdos tételre 61,2 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot a befektetők, így az ÁKK élt a maximális 50 százalékos ráemelés lehetőségével, és 30 milliárdot el is fogadott ezekből az ajánlatokból. Az átlaghozam 1,36 százalék lett, ami öt bázisponttal volt alacsonyabb a két héttel korábbinál és egy bázisponttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés