Előfizetői tartalom

Nagyon rosszul sült el a mai DKJ-aukció

Portfolio
Szokatlanul gyengére sikerült a ma megtartott 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukció a benyújtott ajánlatok szempontjából: a 40 milliárd forintos keretre ugyanis csak 28,1 milliárdnyi vételi igény érkezett az elsődleges forgalmazóktól. Ezt látva az Államadósság Kezelő Központ 18,5 milliárd forintra csökkentette az elfogadott ajánlatok volumenét, azaz még a meghirdetett keretnek a felét sem adta el.

Utoljára tavaly novemberben volt ennél is gyengébb a vételi oldal: akkor a 20 milliárdos keretre mindössze 11,8 milliárdos vételi ajánlat érkezett, így 0,56-szoros volt a lefedettség (most 0,70-szeres). Ma a benyújtott és elfogadott ajánlatok hozama 1,00% és 1,05% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 1,03%-os lett. Ez 17 bázisponttal, azaz jelentősen alacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés