Előfizetői tartalom

Összeomlana az eurózóna, ha Le Pen nyerne

Portfolio
Bár a közvélemény-kutatások alapján nincs esélye a francia elnöki székre Marine Le Pennek, de mi van, ha tévednek a felmérések és a nacionalista érzelmekre építő kampány mégis sikerre vezet? - Ezt a kérdést járta körbe pénteki nagyobb elemzésében a Commerzbank közgazdásza. Válaszában drámai következményeket mutatott be, amelyek lényege: Le Pen hatalomra kerülésével olyan folyamatok indulnának be, amelyek végül összeomlasztanák az eurózónát. Nemcsak a francia fejlemények erősíthetik fel a feszültséget a következő időszakban, hanem a görög és olasz fejlemények is, így tehát újra sokasodnak a sötét fellegek a fizetési övezetben.

Csak az első fordulóban nyerne Le PenChristoph Weil, a Commerzbank közgazdásza eljátszott azzal a gondolattal, hogy mi történne, ha az a forgatókönyv válna valóra, hogy Marine Le Pen nyerné a francia elnökválasztást. Ezt annak ellenére tette meg az elemző, hogy tudja: a felmérések szerint a Nemzeti Front vezetőjének csak az április 23-i első választási fordulóban van esélye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés