Előfizetői tartalom

Trump miatt menekülhetnek a külföldiek az amerikai piacról?

Portfolio
Donald Trump eddigi intézkedéseit látva az Egyesült Államok legnagyobb külföldi hitelezői kétszer is meggondolhatják, hogy érdemes-e a jövőben is az eddigihez hasonló összegben amerikai kötvényeket tartani - derül ki a Bloomberg piaci körképéből. A hírügynökségnek nyilatkozó piaci szereplők a hozamok további emelkedését várják, ami a következő hónapokban is ronthatja a kilátásokat.

A Bloomberg szerint korábban soha nem látott mértékben vonultak vissza a nemzetközi befektetők az amerikai állampapírpiacról az utóbbi hónapokban. Trump politikája eddig a magasabb deficit és az élénkülő infláció ígéretére épül, emellett a Fed esetében is egyre többen várnak fokozatosan emelkedő alapkamatot, mindezek pedig egyre kevésbé teszik vonzóvá az amerikai állampapírpiacot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés