Előfizetői tartalom

Argentína úgy van csődben, hogy bizonyos kötvényei után már fizet

Portfolio
A bíró, aki csődbe taszította Argentínát most úgy határozott, hogy az argentin törvények alá tartozó kötvényekre lehet kifizetések tenni, ami jelen esetben a Citigroup kínos helyzetén segített. A bank így 5 millió dollárnyi kamatfizetést tehet meg egy szeptember 30-i határidőre, míg a New York-i törvények alá sorolt kötvények kapcsán továbbra sincs előrelépés.

Thomas Griesa, az amerikai bíró akinek ítélete miatt Argentína történelmének nyolcadik államcsődjét éli át éppen, múlt pénteken úgy döntött, hogy bizonyos kötvényekre engedélyezi a kifizetéseket. Megjegyzendő, hogy itt nem a korábbi konfliktus (és peráradat) tárgyát képező kötvényekről van szó, hanem olyan kibocsátású papírokról, amik már argentin törvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés