Előfizetői tartalom

Az összeomlott ország nyomorán nyerészkedik - Nekimentek az amerikai banknak

Portfolio
Közel 3 milliárd dollárnyi olyan kötvényt vett a közelmúltban a Goldman Sachs alapkezelője, melyet a venezuelai állami olajvállalat, a PDVSA bocsátott ki. Becslések szerint a jelentős diszkonttal megvett papírokon akár közel 50 százalékot kereshet a pénzintézet egy év alatt, a venezuelai emberek azonban a Goldman székházánál tiltakoznának az ellen, hogy a cég Nicolas Maduro elnök rendszerét pénzeli, illetve "az ország lakóinak nyomorán élősködik".

Új ellenséget talált magának a venezuelai ellenzék, mely hetek óta több százezres tüntetéseket szervez az országban. A Financial Times cikke szerint most a Goldman Sachs manhattani székházánál tiltakoznának, mivel szerintük az amerikai bank Venezuela nyomorán nyerészkedik.A Goldman alapkezelője ugyanis a közelmúltban 2,8 milliárd dollár névértékű kötvényt vásárolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés