Előfizetői tartalom

Bemondta a pénzügyminiszter: gyengülhet a svájci frank

Portfolio
Megszólalt a svájci pénzügyminiszter a frank árfolyamával kapcsolatban, ami jó hírként szolgálhat az annak gyengülésére számítóknak. Elmondása szerint 1,1-es, vagyis a jelenleginél nagyjából 10 százalékkal gyengébb szinten stabilizálódhat az euró-frank kurzus. Szavaira egyelőre nem látszik érdemi reakció a piacon.

Eveline Widmer-Schlumpf svájci pénzügyminiszter 1,10-es frank-euró árfolyamot tart elképzelhetőnek, szerinte ugyanis az árfolyamküszöb eltörlését követően itt stabilizálódhat majd az árfolyam. Majd pedig megjegyezte, hogy ezt az árfolyamot már képesek lesznek elviselni az exportáló vállalataik is. "Magabiztos vagyok, hogy a svájci gazdaság alkalmazkodni tud ehhez a döntéshez....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés