13 éves mélypontra zuhanhat az euró a franciák miatt

2017. április 21. 21:22    
nyomtatás
 
13 éves mélypontra zuhanhat az euró, ha Le Pen és Melenchon száll egymással harcba a francia elnökválasztás utolsó fordulójában, ha viszont Macron és Fillon csatáznak, 4%-ot erősödhet az egységes deviza a dollárral szemben.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A Crédit Agricole, francia befektetési bank elemzői egész konkrét elvárásokat fogalmaztak meg annak kapcsán, hogy mi lesz az euróval attól függően, hogy melyik elnökjelölt nyeri majd meg a választásokat Franciaországban.

A legjobb eshetőség szerintük az, ha Emmanuel Macron és Francois Fillon jutnak be a második fordulóba, ennek hatására az euró 4%-ot erősödhet és átlépheti az 1,1 dolláros pszichológiai határt. A befektetési bank elemzői 15%-os valószínűséget társítanak ennek az eshetőségnek.

Úgy vélik, a legvalószínűbb, ha Le Pen és Fillon vagy Fillon és Jean-Luc Melenchon jutnak tovább, az elemzők szerint ebben az esetben pedig Macron fog nyerni. Az euró ezután fellélegezhet és 1,08 dolláros szint fölé emelkedhet. Ha viszont Fillon mérkőzik meg Le Pennel, ő könnyen lehet, hogy kikap a szélsőjobboldali politikustól.

A Crédit Agricole elemzői szerint a "rémálom" eshetőség az, ha Le Pen és Melenchon mérkőznek meg az utolsó fordulóban, ebben az esetben ugyanis a mérsékelt szavazóknak szélsőjobb és szélsőbal közt kell választaniuk. Szerintük Melenchontól kikapna Le Pen, míg utóbbi politikus az euró elhagyását javasolja, előbbi az EU-val kötött megállapodásokat vizsgálná felül. Szerintük az euró árfolyamára nézve mindegy, ki nyer, az egységes deviza 7%-ot eshet a dollárral szemben, amellyel 13 éves mélyponton kötne ki.

Jelenleg egyébként egy egész napos gyengülés után 1,07-en áll az euró/dollár kereszt.

13 éves mélypontra zuhanhat az euró a franciák miatt(MarketWatch)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium